Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Röster från det förflutna


Labyrintens mångtydighet

En filosofisk betraktelse kring mångtydighet

 

Människor har förvillat sig in

i en oändlig labyrint av mångtydighet

Med inte bara en given sanning

Utan många sanningar som varav en del

av dem uppfattas som att stå i varandras motsats

Sådant att det förekommer motsägelsefullhet

brukar människor vara snabba och

Smarta och kvicktänkta med att påpeka

Det finns något attraktivt med en människa

Som i sin längtan efter entydighet

Bara ser motsägelser i andras inställning

Men blundar för den egna motsägelsen

Det är en frukt av att vi lever

i en mångtydig värld som en människa

kan ha svårt att acceptera att den är det

Det är en hårfin skillnad på de som accepterar

Och de som inte accepterar världen

så som den en gång är given för oss

 

Taleptox Skrev

Den 20220220

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2022-02-20 15:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP