Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är historia (Min kamp 2.22)

Dags att återuppliva ryss-skräcken?

 

Jag är uppvuxen 

i en liten norrlandsstad

där ryssarna härjade

på 1700-talet.

 

Det är historia.

 

Jag är barn till

en krigsflykting,

om han inte flytt 1938

hade han kanske flytt 1968

när ryssarna åkte in i Prag.

 

Det är historia.

 

Året är 2022.

Ryssarna har omringat Ukraina.

Det är nu.




Fri vers av Aloisia VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-23 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP