Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skyddsrumsmörker och tankar

 

så vaknades ett krig
jämte de små problem
som dagen innan var stora

så rann tårar längs en rädsla

så bedrövade ett krig
med tjutande flyglarm
som dränkte allt det andra

så fastnade tragiken på bild

och källkritiken sträcker sig
ut bland det som går att ana
och det som inte kan förstås

vem är jag att inse allt

kritiskt ska nyhetens skrik
behandlas medan en liten
människa gråter i skyddsrum

idag har det lovat vackert väder
medan Ukraina lider så visar de
fönster som omger mig att jag
inte putsat på ytan och så lite
det faktumet bekommer mig

vi delar alla jordens yta men
olika faller vår lott i liv och val
men om jag ska tänka källkritiskt
så vet jag vem som förändrat
Ukrainas dag och natt



 

 

 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-02-26 09:28



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Du skriver på ett vackert sätt om den svåra känsla, att världen inte lyckats förhindra ett nytt krig, som vi är många som bär på idag.
2022-02-28

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En berörande text! Du sätter ord på det hemska som sker! Stor empati!
2022-02-28

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om den känsla som drabbar oss alla. Att inte världen lyckats förhindra ännu ett krig, ett krig nära oss. Men det som var viktigt i går är lika viktigt i dag, jag tänker på klimatförändringarna, även om Ukraina tillfälligt tagit över rubrikerna.
2022-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Västsahara har varit ockuperat av Marocko sedan 1975.
Men vem bryr sig om dem?
2022-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP