Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drevet.


Rapportering


Vi ser västs sammanbrott och det är inte att tro annat än att de ledare vi skulle kunna tänka oss rösta på, oaktat partitillhörighet, är något annat än ett försök att möjligen bromsa detta, inte stoppa det.

Se på våra länder här i norra Europa. Där finns ingen riktig kärna. Det talas om vår "värdegrund" utan att någonsin bokstavera ut annat än att det är att ta hand om könsbyten, förtal av egna nationen och dess historia, perversion och sexualisering av barn. Brist på värdighet, integritet och anständighet. Egoism till den grad att de drabbade tror att de inte är del av familj, samhälle och nation. En nollidentitet i form av försoffade konsumenter.

Så hur skall de kvarvarande nationalstaterna tolka det? Illamående, förakt och växande ilska över den dagliga dosen av "värden" som tvingas på alla som hamnar i underläge mot den rådande maktens agenda. Antingen faller de till föga eller så gör de uppror och de två värsta upproren just nu är Ryssland och Kina.

Ryssland som uppenbart klarar att ställa hela den europeiska ordningen på huvudet även om det poseras som allra värst just nu och kanske ett år till. Ryssland har vare sig inflytande eller ekonomi för att säga mer än "stopp här". Låt se hur de "värde" aversa majoriteterna orienterar sig de närmaste åren. Kina som i värsta fall kommer att ta över världen med sin modell och i sin tur servera smörgåsar med kacka till oss tills vi hittar ryggraden

I morgonens nyhetssvep ser jag att den alltid lika koleriske dr North noterar att något hänt med nyhetsrapporteringen. Det är som en fotbollsmatch men med kameran på publiken. Fokuset ligger på hur publiken upplever det på läktaren, istället för att koncentrera sig på det som faktiskt händer på planen.

I Sverige huserar ett gäng töntar och dörrmattor åt USA som i sina trygga tevesoffor eller tjusiga byggnader uttalar sig känslosvallande och tvärsäkert om saker de inte satt sig in i tillräckligt. De kunde åtminstonde ha kollat på wikipedia först.

Något är bara inte friskt i huvudet på det mesta av intelligentsian idag. Pernilla Wahlgren och en låda rödvin hade gjort bättre rapportering än så.




Övriga genrer (Satir) av Koloristen
Läst 245 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-02-28 11:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen