Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårkänning

 

 

det börjar dofta vår

luften så ny och frisk

av vintern inte ett spår

fast det finns alltid en risk

 

vintergäcken den gula lyser

snödroppar vita som snö

man inte längre fryser

snögubben lagt sig för att "dö"

 

sitta och fika ute i solsken

smakar alltid bättre då

men för tidigt för bara ben

man brännskador kan få

 

fåglar sjunger i kör

naturen vaknar upp igen

det alla glada gör

solen strålar på himlen

 

man blir så glad i sinnet

ja, rent av euforisk 

varma bilder sparas i minnet

man känner sig harmonisk

 

våren pånyttfödelsens tid

känslor svallar likt vågor

man ej behöver va' rigid

kärlek flammar i lågor

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-03 08:42



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Nej, bojkotta våren!
2022-03-08

  Sparvögat VIP
Fina ord till vårens lycka…
2022-03-06

  Kungskobran VIP
Man blir så glad av din text
2022-03-04

  Susen VIP
Här duggar våryra bilder tätt. Härlig text!
2022-03-03

    Lena Staaf VIP
Ja våren är på gång. Men här i Sörmland är det fortfarande mycket snö kvar på gärdena.
2022-03-03

  ULJO
Härligt att våren är i annalkande.
Bara inte Idioten i Ryssland sätter stoppför njutningen som våren innebär.
2022-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP