Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig

 

 

en pompös potentat på tronen sitter

en envåldshärskare tillika

vad bryr sig han, han inte gitter

han tillhör landets rika

 

har drömmar om att bli stormakt igen

slår på stora trumman

skickar ut den fruktade arme'n

det gör stor succe' i duman

 

ljud från bomber och granater

människors skrik och gråt

hotade är flera stater

fiende i tyst försåt

 

hur ska detta vansinne sluta?

när har Putin fått nog?

när ska de sluta skjuta?

när kommer slutlig epilog?

 

i krigets spår ett ärrat land

djupa sår och skador

ett land som står i brand

ett land med många frågor

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-03-02 09:26



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja när coviden börjar stilla sig börjar nästa, än värre farsot. Fy faen!
2022-03-08

  Eva Langrath VIP
Välskriven dikt om den svåra tid som just nu råder.
2022-03-07

    Lena Staaf VIP
Ja vi upprörs alla av det hemska kriget. Putin vill göra Ukraina till en rysk lydstat i stil med Belarus.
2022-03-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Väl skriftat! Måtte detta elände få ett slut.
2022-03-02

  Sparvögat VIP
Vad ska komma ur att söndra och förstöra ett land och dess invånare, ett land som är så själsligt nära…
Vansinnet har inga gränser!
2022-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Det är fullständigt galet att frånta ett annat land dess demokrati och rätten att fatta egna beslut.

2022-03-02

  Kungskobran VIP
Ett land i ruiner med ett folk av hat vad är det att härska över
2022-03-02

  ULJO
Kommer inte ut något gott av krig.
2022-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP