Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Intill iskanten

Avlövade träd vilar, kastar skuggor över det snötäckta vattnet. Solen tar sig ner till bryggan genom de nakna grenarna Den håller sig envist kvar mitt i krigslarmet. Jag vänder ansiktet mot solen i väntan.  För de som drabbas och den som drabbar sänder jag böner om nåd. Kylan är mindre sträng idag och lockar ut ett lämmeltåg av människor. Några vandrar utan mössor. Våra händer vågar sig ut ur sina beklädnader och möts för en stund. En smal spricka löper längs den knackande isen. Den förbereder sitt uppbrott, ivrigt påhejad av småfåglarnas nyvakna förväntan. Vi går mot solen, lämnar vattnet.

© Eva Hedlund fd. Langrath 2022




Prosa (100-ordare) av Eva Langrath VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-03 17:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt beskrivet.
2022-03-05

  Kajan VIP
En fin läsning där de klara bilderna avlöser varandra för att slutligen bilda den komplicerade och ständigt föränderliga mosaik som livet är.
2022-03-05

  Susen VIP
Fint fångat med tilltalande foto i harmoni
2022-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP