Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Envåldshärskare

 

 

Putin ej nå'n fredsfurste är

eldar på med sin militär

skjuter med kanoner

har många bataljoner

 

tanks rullar på gator

anfaller likt alligator

byggnader krossas

när vapen avlossas

 

människor i skräck

vill bara väck

barn som gråter

vem förlåter

 

sådan grymhet

sådan feghet

att de svaga

ta av daga

 

sådan känslokall

det blir hans fall

själv han pappa är

situation då prekär

 

när andras barn dör

är det inget som berör?

när ska han vakna och se

all den förödelse

 

maktens hungriga käftar

sig alltid bekräftar

mycket vill ha mer

hela världen ser

 

krig är den feges strategi

dock ej längre dystopi

måtte Putin falla snart

han är inte alltid så smart

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-04 14:19



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
För ca tjugo år ville han gå med i NATO. Nu vill han annat.
2022-03-08

  Susen VIP
Stark text om krigets helvete. Bra fångat
2022-03-06

  Kungskobran VIP
Det verkar otänkbart att Putin en gång varit en gullig baby.
Vad är det som hänt?
2022-03-06

    Lena Staaf VIP
Ja vi är alla upprörda över detta orättfärdiga krig. Att vädja till någons hjärta är tyvärr bortkastat. "Ändamålet helgar medlen" brukar den tänka som startar krig. Tror inte Putin kände någon medkänsla när han bombade Syrien heller.
2022-03-05

  Marita Ohlquist VIP
Det är skrämmande, det som händer i solrosens land.

Må den inte sluta blomma!
2022-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP