Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vemod

 

 

stilla regn väcker mitt vemod

får mig att minnas 

hade inte alltid det mod

som borde finnas

 

böjde mig för överheten 

så rädd för att säga emot

hindrad av blygheten

och av andras hot

 

jag minns somrarnas frihet

en tid av lek och lycka

barnets oskyldiga lek

visste  ej vad att tycka

 

det vuxna jaget tvekar

tankar som vandrar

på vuxnas lekar

jag mig själv klandrar

 

litar på mitt hjärtas röst

säger mig vad som är rätt

det kommer alltid först

men inte alltid lätt

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-09 12:57



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Frihet är också att våga känna in.
2022-03-19

  Susen VIP
Att våga följa sitt hjärta. Fint fångat här.
2022-03-13

  Kungskobran VIP
Vad rätt du tänkt
vad du i kärlek vill,
vad skönt du drömt,
kan ej av tiden härjas,
det är en skörd
som undan honom bärgas
ty den hör evighetens rike till

Victor Rydberg
2022-03-10

    Lena Staaf VIP
En fin tillbakablick med vemodsfunderingar. Man gör alltid det som är möjligt just då. Sedan kan man förstås ångra sig men det nyttar intet. Förhoppningsvis blir man klokare genom åren!
2022-03-09

  Sparvögat VIP
Tankar väcks av dina vemodiga ord på barnets väg in i vuxenlivet, livets resa…
Fint och tänkvärt…
2022-03-09

  ULJO
Slutet bra på denna tänkvärda text.

""litar på mitt hjärtas röst
säger mig vad som är rätt
det kommer alltid först
men inte alltid lätt""
2022-03-09

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2022-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP