Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Internationella Kvinnodagen 2022-03-08

 

 

att vara kvinna inte lätt

förväntas alltid göra rätt

alltid välvårdad vara

på orden spara

 

sätta mannen främst

hon måste vara sämst

aldrig överglänsa mannen

han är ju Alfa-hannen

 

men nu höjs nävarna högt

nu ljuder kvinnornas röst

makt åt oss som lidit svårt

nu slår vi hårt mot hårt

 

länge vi kuvats har

av nästan varje karl

nu är tid för revolt

vi reser oss stolt

 

trots motstånd och hån

män kommer aldrig ifrån

våldet som utövas

kvinnorna som prövas

 

oskyddade och utsatta

man kan inte fatta

hur de bara kan

bara för de är en man

 

förnedra och slå

kvinnan gul och blå

vi lever i en demokrati

men vissa i tyrraneri

 

dags att  visa kraften

dags att ta fajten

inga halvmesyrer mer

nu ger vi allt och mycket mer

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-08 10:22



Bookmark and Share


  ULJO
Varför en särskild dag för att hylla kvinna. Det borde vara varje dag.
2022-03-08

  Kungskobran VIP
Skulle aldrig kunna slå en kvinna inte heller en man för den delen
2022-03-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, upp till kamp för kvinnan! Det behövs fortfarande. Ofta läser man om kvinnor som diskrimineras, misshandlas och annat.
2022-03-08

  Sparvögat VIP
Så fint att belysa internationella kvinnodagen…
2022-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP