Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spel

Mellan dröm och vaken

Ett svagt sorl

Från många

Likt Drottninggatan

En lördagseftermiddag i juli

Men ändå inte alls så

 

Jag tar höjd böjd

Och hopkurad

Ifall 

Det närmar sig

 

Sorlet glider till jämrande

Som en gitarr från stämd till inte

Och jag ser men är ändå blind

För sprickorna i schackbrädet

Där bönder faller först

 

Och kungen står

I bakgrund säker

 

För stunden




Fri vers av Ruda
Läst 95 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-08 11:12



Bookmark and Share


  Foohexa
För stunden
2022-03-28

  Emanuel Sigridsson VIP
Camus säger att livet är absurt. Jag tycker Du fångar detta orimliga mycket elegant. Jag tänker film här: Varats olidliga lätthet. "Och jag ser men är ändå blind" är som en lins som inte klarar av skakningarna. Denna strof 3 håller Du verkligen ihop på ett fint sätt.
2022-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Ruda
Ruda