Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Kronisk Smärta

Det är så svårt att leva fullt ut,
när jag inte vet hur morgondagen kommer se ut.

Jag vill så gärna hoppas och tro,
att sjukdomen inte dyker upp hos mig.

Men jag vet att det är svårt.
För den smärtan jag bär,
har all rätt att finnas hos mig.

Den har ett förnamn ingen annan vill ha,
ett namn jag fruktade att höra varje dag.

Men en dag sa min läkare det,
din smärta är inte här bara idag,
den kommer finnas med dig livet ut.

Den heter kronisk i förnamn,
och smärta, trötthet, hopplöshet
i efternamn.




Fri vers av HHannaS VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-11 18:33



Bookmark and Share


  HHannaS VIP
Bra fråga, tror jag kopplar mycket av min smärta till gamla minnen av min far. Fick sjukdomen när jag var barn. Han trodde mig inte, påstod att jag bara inbillade mig. Så när jag fick det klart för mig att jag var sjuk. Blev jag både arg på min sjukdom och min far. Tror jag aldrig har förlåtit någon av dem.
2022-03-11

  Ulf Carlsson VIP
Rak och redig beskrivning av rubrikens deklaration!
Varför är "Kronisk Smärta" en "herr"?
2022-03-11
  > Nästa text
< Föregående

HHannaS
HHannaS VIP