Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland glömmer jag nästan att jag är sjuk

Vi satte upp en fågelmatare på balkongen. Jag ser de olika fågelarterna turas om att äta solrosfrön och jordnötter. Jag ser dem genom fönstret när jag ligger i sängen. Ibland glömmer jag nästan att jag är sjuk.

Blåbär hjälper till. Blåmesen som vi döpte. Han kommer varje dag och jag kan till och med stå nära fönstret nu utan att han blir rädd.

Banditen hjälper även till. Nötväckan som vi döpte. Hon gillar mest solrosfröna. Hon klättrar på väggarna och kommer kanske trettio gånger på en dag. Hon gillar att hamstra mat.

Vaskaren hjälper också till. Taloxen som vi döpte. Han fick namnet vaskaren för han blir nog aldrig nöjd med de första fem nötterna, för dem kastar han istället på marken.

Men då hjälper koltrasten till. Han har inte än fått något namn. Men han har inte gul näbb än så han är nog en årsunge. Han kanske ska heta dammsugaren. När han hoppade runt på marken så vände jag mig om till Jonathan och sa "Han suger upp maten som en dammsugare!"

Ibland glömmer jag nästan att jag är sjuk. Ni hjälper i alla fall till. Tack.

Blåbär
Banditen
Vaskaren
Dammsugaren




Fri vers (Fri form) av HHannaS
Läst 86 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-19 17:49



Bookmark and Share


  sehnsucht
Så fint. Som att få följa med inuti ditt huvuds tankar.
2022-12-19

  angela Täubert fd Jansson VIP
Så fint att sätta namn på fåglarna, det blev så personligt.
En rolig uppmuntrande text att läsa. Tack!
2022-12-19
  > Nästa text
< Föregående

HHannaS
HHannaS