Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvar

Tunga steg med genomblöta kängor
Ryggsäcken skaver in i axlarna
Myggorna surrar tills de hittat mat
Solen gör avtryck på huden

Vi väcks av värmen likt en bastu i tältet
Kom på att vi nästan har slut på mat
Kängorna är fortfarande blöta
På med samma gamla kläder vi haft i fyra dar

Skavsår så stora att plåstret inte får plats
Blåsorna spricker i takt med stegen i spåret
Det känns som benen fälls ihop snart
Ryggsäcken hålls knappt uppe utan man kommer nästan ramla bak

Vi skrattar så vi får ont i magen
Lyssnar på fågelsång och gissar art
Hör inget annat än naturen
Inte ett billjud finns såklart

Vi delar upp nötterna från påsen
Fem var
Tittar på stjärnorna på den klara himlen
Pratar om framtiden och när vi ska skaffa barn

Vi sjunger sånger högt i skogen
Fyller vattenflaskorna uppe bland bergen
Tar en krampaus då och då
Ibland blir det helt tyst och vi njuter båda två

Allt blir bättre med dig vid min sida

Skavsåren läker
Kängorna torkar
Den brända huden känns knappt av

Men skratten och tiden med dig i naturen

det finns alltid kvar.







Fri vers (Fri form) av HHannaS VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-19 22:15



Bookmark and Share


  sehnsucht
Tycker du från fram känslan om hur det känns att verkligen tycka om någon.
2022-12-19
  > Nästa text
< Föregående

HHannaS
HHannaS VIP