Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

låtsas

Ibland låtsas jag att du är här hos mig. Jag låtsas att du går med mig bland höstlöven, att du sitter med mig vid matbordet och kämpar bredvid mig på träningspasset.

Men mest av allt låtsas jag att du är här när jag har dagar som idag. När läkare petar, skär och pratar sönder mig. När jag nickar och frågar men inte förstår alls.

Jag låtsades idag att du satt mitt emot mig på tunnelbanan hem från sjukhuset. Jag bet mig i läppen och höll in gråten. Jag såg dig sitta där framför mig vilket hjälpte mig att komma hem igen.

Tunnelbanan var packad och människor trötta, men även fast sätet såg tomt ut för många så var det taget av dig. Inte en enda person satte sig där. Kanske var det tur eller kanske något annat. Jag är i alla fall tacksam för att du kunde vara där.

Du hade din frissiga lugg och ditt varma leende. Din tjocka jacka lämnade avtryck på sätet bredvid. När jag ställde mig upp för att kliva av tåget kände jag doften av lavendel. Men du var inte kvar. Sista biten gick jag hem själv.

Jag hoppas jag får möjlighet att låtsas en annan dag igen och kanske inte bara när jag behöver hjälp hem.




Fri vers (Fri form) av HHannaS
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-27 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HHannaS
HHannaS