Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅLD OCH VAPEN

Att möta våld med våld är idiotiskt
och lika dumt som vapnens mördarjakt.
Vill vi få slut på krigens galna slakt,
måste vi sluta tänka patriotiskt.

Allt vapenvåld är både dumt och farligt.
Det gäller både anfall och försvar.
För barnets skull behöver mor och far
gå före fredligt, värdigt, lugnt och varligt.

Naturen straffar onaturlighet.
Allt våld är ytterst kontraproduktivt.
Den litterära skjutjärnsromantiken

och dataspelens dödsfinurlighet.
får återverkningar retroaktivt,
när krigets verkligheter räknar liken.







Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-13 09:04



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Håller med om att det både är idiotiskt samt kontraproduktivt.
Kloka ord, välbehövliga och fint bundna med rim i en tid utan rim och reson.
2022-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP