Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bör inte tas på för stort allvar.


Kallar du det här för kärlek?

 

 

nej, inte är det kärlek som väcks

när två parter attraheras av varann

naturens sätt att den andra betäcks

som på klibbiga trådar spann

 

att människans fortlevnad säkra

en instinktiv och drivande kraft

människan vill sig försäkra

att mötet frukt har haft

 

människan börja' kalla det kärlek

vem vet när ordet uppfanns

det handlar blott om åtråns lek

man älskar utan vett och sans

 

barn föds inte alltid i "kärleks" hamn

inte alltid önskade varelser

ej heller i äktenskapets namn

inte alls ovanliga företeelser

 

för vissa sprider sin säd för vinden

utan tanke på konsekvenser 

glömmer att stänga grinden

har inga referenser 

 

"kärlek" är ett slags medel

som både skiljer och förenar

har ingen skriven följesedel

som kanske också alienerar

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-13 10:00



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja dessa fruntimmer som drar ner en i fördärvet, huga...;-)
2022-03-15

  Susen VIP
En fortplantning där barnen får ta smällen
2022-03-13

    Lena Staaf VIP
Det finns säkert en evolutionär avsikt med att fortplanta sig vitt och brett även om det blir kollission med våra sociala önskningar och behov.
2022-03-13

  Kungskobran VIP
Livets mening är att fortplanta sig, det överträffar allt.
Se bara på djur och växter hur de ständigt strävar att fortplanta sig maximalt.
2022-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP