Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektion efter en kvällshandling, en lördagskväll i pandemitid.


och där sitter jag

Och där sitter jag.
iklädd täckbyxor,
varselgul reflexsele,
mössan ner till ögonen,
blått munskydd;
med ett skrymmande stort paket toapapper.

Tänker
att nu ser alla rakt igenom mig
i bussens starka ljussken.
De ser
att jag är
en ensam kvinna
utan bil,
fullvaccinerad
och ändå rädd för smitta.

Socialt introvert är jag säkert
också.

Vem annars
far och handlar,
ensam,
en lördagskväll,
bussåkande,
iklädd full mundering
och alla möjliga skyddsåtgärder?

(lördag den 5 februari 2022)




Fri vers av ;respira
Läst 146 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-03-13 10:00



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
spännande text. Sorgset, humoristiskt och rakt.

Tack.
2022-04-03

  Emanuel Sigridsson VIP
En fungerande text i den högre skolan. Intressant att se vad som kommer framöver.
2022-03-18

  Marita Ohlquist VIP
En bra påminnelse om att man ser ett ansikte, men inte människan bakom.
2022-03-18

  SatansSon VIP
bra tidsbild.
2022-03-13
  > Nästa text
< Föregående

;respira
;respira