Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen är inte det första offret i ett krig

 

 

att skända kvinnors underliv legio

rått och brutalt de slås ned av fiende

befäster sin status som erövrare

med sin kuk som främsta vapen

 

adrenalinet pumpar runt i kroppen

kriga är hans främsta mål

han krigar för sitt fosterland

kvinnor är bara extra trofe'er

 

liken av barn ligger och stinker

vem har tid att dem begrava

det är ju krig, man måste fly

paniken råder, alla tänker på sitt

 

det är inte sanningen som är det första offret

det är kvinnorna som våldtas

det är barnen som offras

i meningslösa krig

 

det finns inga vinnare, bara förlorare

inget gott kommer ur krig

människan lär sig aldrig

att krig är en blodig affär

 

krigens herrar sitter på sina troner

i skydd från bomber och granater

när terrorbalansen är rubbad

får oskyldiga sätta livet till

 

glöm aldrig det som en gång hände

det vapen som utplånade en stad

är det vad som väntar

då kan vi ge upp mänskligheten

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-03-14 09:45



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Krigen offer är många och fruktansvärt hemska, önskar människor kunde skapa kärlek ej krig…
2022-03-16

  Bodingen VIP
Mänskligheten har kört fast på en återvändsgränd. Kommer vi någonsin komma loss?
2022-03-15

    Lena Staaf VIP
Våldtäkter är en del av krigföringen. En väldigt effektiv del.
2022-03-14

  Marita Ohlquist VIP
Det är skrämmande med krig, många förlorar livet, andra blir traumatiserade för resten av sina liv.
2022-03-14

  Kungskobran VIP
Sanningen eller osanning i all ära men det är människooffer som är det förskräckliga
2022-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP