Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meningen med livet

Jag frågade min far
Vad är meningen med livet

Men han hade inget svar

Ödet färdas som en barkbåt
I ån

Sorgen som tunga tågvagnar
Genom mörkret

Och vi står hjälplösa
Och ser på

Min mor ligger i sängen
Och livet rinner ut
Som sommarsand mellan fingrarna

Men dagarna vid stranden
Har hon glömt
Mistluren på det dimmiga havet
Också

Allt flyter ut i ån
Och det blir stilla




Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-03-14 10:31



Bookmark and Share


  genni VIP
Jag börjar nästan att gråta, villka ord...
2023-02-24

  Ulf Carlsson VIP
Fatalistiskt budskap utan åthävor, sammanhållet av en stilla rinnande å.
2022-03-18

  Eva Langrath VIP
En välskriven dikt som rymmer liv, kärlek och sorg.
2022-03-18

  Monica Lindgren
Mänskliga öden du skildrar. "Och det blir stilla" till slut. Kan inte låta bli att fundera på hur långt ifrån detta Sartres stränga existentialism är...Du formar själv ditt öde...Det finns ju en god portion slump i allas liv, eller hur?
2022-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP