Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schack

 

 

likt damen på schackbräde

hon uttalar sitt kväde

där allt är svart och vitt

där var och en gör sitt

 

fri att över brädet gå

åt alla håll, ja då

pjäser skyddar kung, visst

det är ju ändå trist

 

att kungen kan bli schack matt

han blir av med sin "hatt"

drottning i position

utmanar andres kung i kollision

 

trogna undersåtar viktigt ha

då går det riktigt bra

att kungen får plikta med förlust

är blott som en smärre dust

 

drottnings makt må ej underskattas

henne intet fattas

drottning med sin "här"

segerkransen bär

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-17 08:24



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Japp, remi är i detta fall inget alternativ.
2022-03-22

  ULJO
Ett spel på liv och död för många.
Fin tema att skriva om
2022-03-17

  Kungskobran VIP
Som bidrottningen i sin kupa
2022-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP