Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är faktiskt 2022.


Glastaket

 

 

som kvinna bör du ej dig framhäva

dina ramar begränsade och snäva

tro ej dina förmågor kommer rosas

allt du företar dig kommer förloras

 

inte bara männen blänger snett på dej

det gör också en och annan tjej

vi är inte alla lojala systrar, nej

men jag bryr mig inte, tjohej

 

konkurrens ses ej med blida blickar

men bland vissa det ändå klickar

vadan denna missunnsamhet

för någons företagsamhet

 

uppå sina höga troner

de blåser i sina tromboner

kväser minsta protest

för de är ju ändå bäst

 

ingen må höja sig över mängden

utom de som äger makten

de som ingår i pakten

nej, usch och fy släng den!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-16 08:05



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Makt korrumperar
i hybris triumferar
skitsnack levererar
utan förnuft agerar
2022-03-17

  Susen VIP
Starka rader som berör med tänkvärt budskap
2022-03-16

  ULJO
2022 och inget har förändrats
2022-03-16

  Marita Ohlquist VIP
En bra beskrivning om svårigheten att nå sina mål.
2022-03-16

  Sparvögat VIP
Jag tror på alla människors lika värde oavsett maktposition…
Och det fria ordet…
2022-03-16

  Kungskobran VIP
Jante har sitt grepp, ”var inte förmer” för många men inte för makten
2022-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP