Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag såg en dokumentär om Lena Nyman här om sistens på Tv pla

Detta var mycket ett slumpens infall. Dokumentären var förvånansvärt bra enligt min uppfattning då den inte var gjord av min favorit dokumentärfilmare Tom Alandh Men det skall erkännas Lena Nymans stjärnstatus var ju också en anledning till att jag tittade på den.
För mig bestod djupet i att de flesta av filmvärldens stora som jag hade anledning att se under sin krafts dagar gått bort de flesta av naturliga orsaker dessvärre. De som överlevt hade verkligen förändrats tiden hade obarmhärtigt avsatt sina spår
Men ändå.. Till kuriosa kunskapen får nog räknas upplysningen att L.N vid sin bortgång efterlämnade inte mindre än 12 fullpackade papperspåsar med handskrivna dagböcker och jag som inte lyckats fylla en halvdagbok. Kanske är det förmågan att se som är det avgörande vad kan man veta.
Hur som; den ständiga frågan om kärleken kanske fick en hint. Tydligen träffade hon vid ett tillfälle en person som man egentligen skulle säga den personen blev mannen med stort M. Omständigheterna ville dock inte att hon skulle få tillfälle att idka ett harmoniskt liv så där som kanske många drömmer om. Fast om drömmar slår in är de flesta inte klarsynta nog att inse bättre kommer inte att bli. (det drabbade mig) den mänskliga otåligheten och otacksamheten)
L.N blev omkr 67 år trots att hon inte var en renlevnadsperson




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 127 gånger
Publicerad 2022-03-16 15:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP