Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta drabbar även män.


Kär i kärleken

 

 

Herrens vägar sägs vara outgrundliga 

precis som mina, tänkte hon vemodigt

många stigar hade hon vandrat

gått vilse, men funnit rätt väg ändå

 

men i själen rådde en oro stor

hon visste ej varför så var

en längtan så stor och stark

den fyllde henne med värme

 

hennes hjärta klappade så hårt

som det aldrig förut gjort

när hon på andra ynglingar såg

hon rodnade av blygsel 

 

om kärlek hon läst i böcker

kunde det vara så det var

att kärlek inom henne väckts

den legat och slumrat inom

 

hon blommade upp av känslan

den fyllde henne med sådan glädje

trodde ej att sådant fanns

hon svävade som på vita moln

 

är det så här kärlek är

tänkte hon med ett leende

då vill jag alltid va' kär

det måste va' fantastiskt härligt

 

och kär hon alltid blev

men föremålen växlade

ty sådant är livet

fyllt av längtande människor

 

ty kärleken är såsom tiden, evig...

 

 

 

 

 

 




Prosa av Öknens Ros VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-03-23 08:25



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Man kan verkligen undra vad Eros är för en sån "evig" kraft...trots att objektet tydligen kan bytas ut närapå när och hur som helst. Har det månne med Yin och Yang att göra. Vi söker både vår spegel och motsats.
2022-03-25

  Bodingen VIP
"Kärlek är illusionens barn och besvikelsens fader" - enligt James Scott iaf och han har nog faen rätt...
2022-03-24

  ULJO
Sanslöst bra skrivet
2022-03-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, hoppas att hon en dag hittar den stora kärleken.
2022-03-23

    Lena Staaf VIP
Fina tankar. Längtan är kanske en del av vårt DNA.
2022-03-23

  AndLou VIP
Mycket, mycket vackert om kärlekens gåtfulla vägar!
2022-03-23

  Sparvögat VIP
Vackra ord till kärlekens slöja, den första förälskelsens varma låga…
Underbar avslutning, kärleken är såsom tiden, evig…
2022-03-23

  angela Täubert fd Jansson VIP
Så sant så sant, men ibland händer de att man träffar sin själsfrände i tidig ålder, och får ett fantastiskt förhoppningsvis långt liv tillsammans (tid och oförutsedd händelse finns alltid närvarande)
2022-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP