Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna fotografier


Förstår inte din tanke

Fruset mjölkvitt vatten
luckrats intill strandkanten
här förs inga krig

Förstår inte din tanke
ser bilden av de döda i en källare
i väntan på att läggas i en massgrav

Vilar ifrån ondskans ansikte
på en upptorkad stig
längs bergssidan

Vänder ansiktet mot solen
ske din vilja i himlen
såsom på jorden

Förstår inte din tanke
hus jämnas till marken
jag byter ord med kvinnan på bänken intill

Solen reflekteras i isen
snön har lämnat marken
över platsen finns ett hål av frid

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-03-21 10:29



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag förstår inte vad vi ska med en Gud som låter det onda ske.
2022-03-28

  Niliboy
Trots allt å visst finns frid men även motstånd!
2022-03-22

  Sparvögat VIP
Vem kan förstå krigets ondska, en man som tappat alla spärrar…
Som du så fint skriver får vi vända blicken mot ljuset och be om frid och fred…
2022-03-21

  ULJO
Ingen kan någonsin förstå en dåres verk
2022-03-21

  Kajan VIP
En komplicerad text, på så sätt en bild av ett vuxenliv där kontrasterna ofta är hjärtskärande. Här vävs allt samman i tydliga små bilder som når fram och berättar, och avslutningen lämnar en gåta, och det passar ytterst väl.
2022-03-21

  Anya VIP
Jag läser din text som en frågeställning till Gud. Kanske tolkar jag fel? Svårt att förstå ondskan i Guds värld. Mycket komplex fråga, teodicéproblemet. Men jag tänker att varje människa har ett eget val. Gud gav oss det. Nu blev min kommentar kanske konstig. hoppas du har överseende med det.
2022-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om skilda världar, krigets och fredens.
2022-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP