Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidigt en solig oktober

Solen ler
på dammkornen
i vardagsrummet

en hasselmus prasslar förbi
mellan
de torra löven
hungrig som en
elefant

läs och lär

en lektion i att leva i lövhögar

så njut nu av
sista långa årsglimten

den lena, vita stenen du värmt i din hand
och det obetalbara leendet hos
din lortiga treåring
som just har ätit lite
sand

i ditt av löven
honungsfärgade
konungarike, tidigt en solig oktober.




Fri vers av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-22 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP