Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag lek, i morgon tårar. Respekt till offrens anhöriga.


Bildöden i Strépy-Bracquegnies


En sak sticker ut och det är att inget i nuläget tyder på att det var muslimer som var ansvariga för det inträffade och om det ändå var muslimer så agerade de ensamma, och om de ändå inte var ensamma så har det inte belagts några kopplingar till IS eller Al-Qaeda.

Den utpekade skyldige har ej heller ett muslimskt namn. Den här gången tycks alltså counterjihadisterna kamma noll, såsom det ser ut i nuläget. Lustigt nog så är det rätt ofta faktiskt inte muslimer som öppnar eld, spränger bomber eller kör bilar in i folkmassor.

Det andra som förbluffar är hur pressen kan veta så mycket om en sådan här incident nästan innan någon annan ens fattat namnet på orten där något skett.

Troligen beror det hela på att det byggs för få ungdomsgårdar i det där landet som aldrig borde ha fått se dagens ljus. Glöm "Belgien". Det hände i Vallonien och ingen annanstans. Oftast är det just där, och inte i Flandern, som det händer otyg. Bara det är att ta fasta på.

Och det är inte jag som är ett geni. Jag har bara fått en lätt släng av hybris av rapporteringen från SvT som den här gången varit ganska balanserad. Det kallar jag faktiskt för ett olycksfall i arbetet. Det normala är indoktrination och att vi blir skrivna på näsan vad vi skall tycka.

Det ÄR bra med lite objektivitet.




Övriga genrer (Satir) av Koloristen
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-23 08:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen