Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SvT:s rubriker.


Lärarmorden i Malmö, NATO drevet etc


På bilden under moderatledaren Klistersson och nya statsmonstret Magdalena, flashandes i hjälmar bland militärer och stridsfordon: "Vi vill göra Sverige tryggare". Nu skramlas det för NATO-medlemsskap och rysshatet har fått ytterligare näring igångkickat av gubbar som minsann var med förr. Radikalt så det förslår. Man ser nu sin dag.

Rubriken ovanför: Två knivskurna lärare från Malmö som inte kommer hem igen och det enda vi kan lita på där är att mördaren inte är muslim och att det byggs för få ungdomsgårdar. Läxan därifrån är att det inte var en muslim, att skolan är inte säker och att fromma önskningar räcker ingenstans och det bästa de två lärarna kunde göra var att kliva åt sidan.

I detta är regeringens och oppositionens radikalism som bortblåst. Buset skall det fortsatt daltas och minglas med eftersom också de ingår i likavärdesgrunden och otrygghet på skolan är något som folk får leva med. Möjligen kommer ett sedvanligt "oacceptabelt" från statsministern eller annan minister. Kanske också något utlåtande från den förbannade tevesända pratsoffan hos t ex von Sivers, där alla frågor av rang avhandlas i Sverige. Vilka som har makten att placera någon i soffan överlämnar jag till läsarna att själva lista ut.

Det slår mig att vissa ämnen kan man ännu tala fritt och dumt om, så länge som det inte går emot den officiella linjen.

Följaktligen kan man tala fritt om mäns förtryck av kvinnor i relationer, oavsett om dessa kvinnors enda erfarenhet av relationer är lesbiska förhållanden, eller att tala om evolutionen, oavsett att man är kindergarten lärare, eller om teologi, oavsett att man knappt är läskunnig, eller om att framhäva Sveriges betydande del i slaveriet, trots att den till merparten består i en fransk västindisk ö som vi köpte genom frimuraren Gustav III och ägde i några år och sedan åter avyttrade till Frankrike, som (märk väl) har den än idag.

Det är lite lätt konstigt. Gruppkramar är nog inte så bra för intellektet. Bättre att bli stämplad som fientlig eller gnällig av de rådande och deras supporters (deras bedömningsförmåga är ändå helt åt skogen, så det är ingen förlust) och ha de åsikter man gillar bäst själv. Låt inte andra kontrollera ditt tänkande är dagens devis.




Övriga genrer (Satir) av Koloristen
Läst 164 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-24 06:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen