Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Generalisering

 

 

akta dig för att generalisera 

att andra förtäckt chikanera

du är du och ingen annan

du må icke andra banna

 

så lätt dra alla över en kam

när egna oförrätter kommer fram

ett sårat ego brinner lätt

utan sans, utan vett

 

även om för stunden det lindrar

inget just då som hindrar

att över sin olycka beklaga

men andra med sig draga

 

en är inte samma som alla

du kan inte lika alla kalla

lätt samla alla i klump

gör inte som han Trump

 

världen inte alltid som vi vill

man får lägga manken till

se människor för vad de är

även de som på laster bär

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-03-28 09:42



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Generalisera - ett av mänsklighetens sämsta egenskaper men ett av mänsklighetens bästa egenskaper är att man kan ta sig i kragen, lära känna någon totalt olik en själv som man generaliserat tidigare och upptäcka helt nya sidor hos denne och även hos sig själv.
2022-04-11

  BenGust VIP
Vi tenderar nog lite till mands att generalisera och etikettera när vi ska se människor för vad de är...
2022-03-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och tänkvärt diktat i superbra rim!
2022-03-29

  Susen VIP
En klokhet i dessa rader.
2022-03-28

  Sparvögat VIP
Tänkvärda ord från din penna…
2022-03-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att bära med sig i livet.
2022-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP