Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fritt läst ur: Absurda orimligheter som faktiskt hände


Ett urspårat slut senare



varje gång tåget krängde till for luggen
svettig i otakt med hans anala vilja, en
krängande gnissling senare var det nog

En droppe svett sved till i ena ögat just
när boken han läste trampade i orgeln

("En kantors väg till katedralen i Wien")


Kupédörren slog upp, luggen for tillrätta
men boken slog ihop utan bokmärke då
vagnen krängde till igen, tvärt nog att få
en blodpropp att sätta punkt för mannen

vars plötsliga frånfälle fick konduktören
att i misstag dra i nödbromsen,
varpå vagnen spårade ur på grund av ett
ouppmärksammat konstruktionsfel, där
vers och verklighet kolliderade på riktigt







Fri vers (Fri form) av Gawain
Läst 89 gånger
Publicerad 2022-03-30 23:55



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den här texten bokmärker jag inte, texter om tåg tilltalar mig inte längre.
2022-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain