Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det omoderna kriget

Mörkrets furste
Hat
Sipprar ut
Ur dina porer

Känsla av makt
Känslan av kontroll
Är din dagliga
Drog

Bakom ditt skrivbord
I ditt palats
Blänker det

Så att du kan
Se din Spegelbild
Överallt

Du vill bli
Ihågkommen
Som en despot

Men det vi
Alla Ser
Är en osäker
Desperat Pojke

Som gömmer sig
Bakom bomber
Kulspruteeld
Och svarta
Ridåer av rök

Men varje morgon
I gryningen
Stiger solen
Upp igen

Som om
Ingenting
Har hänt

Ljuset ger oss
Hopp
Tro förvissning
Vår samlande kraft

På ett avslut
Av det omoderna kriget


































Fri vers av Virvelvind
Läst 106 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-31 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Virvelvind
Virvelvind