Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klassfotot

jag gräver i den dammiga byrån
med ena handen i fickan
letar inte efter något särskilt

fingrarna rör sig förstrött
men under en sliten portmonnä
hittar jag ett fotografi
som innan legat som ett skeppsvrak i mitt huvud

fotografiet avbildar ett klassfoto
mitt klassfoto
från när vi gick i sjätte klass

medan min blick slingrar sig runt
från rad till rad
är allt jag kan tänka på
en gammal bild på en militärgrupp
några månader före ett stort slag
där ingen klarade sig oskadd
människor som hann dö
strax efter att de hade börjat leva








Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Carlberg
Läst 73 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-01 23:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Carlberg