Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liken i garderoben

 

 

varför gå och lida

när kärlek svunnit har

när vardags grå täcke

lagt sordin på glädjen

 

vad finns kvar att kämpa för

när lusten inte längre pockar

ska man bara ge upp och gå

eller acceptera fakta

 

försent att börja om

många skäl att stanna

vilket väger tyngst

vad är det mest värda

 

reser mig ur askan

av ett liv av lögner

liken ska jagas ur garderoben

de ska inte längre få gömma sig

 

en befrielsens dag randas

skulden är inte min

lögnens ansikte kommer visa sig

i själ och hjärta det enda rätta

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-04-04 12:24



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ett lik i garderoben kan också vara förra årets vinnare i kurragömma.
2022-04-11

  Susen VIP
Slutraderna så talande. Sanningen segrar!
2022-04-04

  Sparvögat VIP
Ja, att följa sin inre känsla är nog den rätta vägen…
2022-04-04

  Cikoria Blå VIP
Det är nog en dikt som många skulle kunna skrivit, om de kunde skriva dikter förstås...
2022-04-04

  Marita Ohlquist VIP
Om det är svårt att fatta beslut, bör man lyssna på hjärtats röst.
2022-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP