Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlösta tårar blev skimrande pärlor

 

 

 

Kunde inte se ut genom livets fönster
som doldes av sorgens mörka flor

mitt inre rum var mörkt och tyst

oförlösta tårar hängde som frusna droppar
på ögonens fransar

satt hopkrupen i ett hörn
och tyckte att livet var meningslöst

tystnaden bröts av ett ljud utifrån
reste mig sakta upp och kikade ut

det var en koltrast som sjöng

den påminde mig om fina minnen
om vår tid tillsammans

tog ner det svarta tyget

rummet fylldes av ljus
och glädjens spröda toner

tårarna förlöstes
förvandlades till skimrande pärlor
som föll ner i saknadens skål

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-04-04 11:22



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt vackert om något väldigt svårt !
2022-04-10

    Linda Hjelm
Finaste fågeln som sjöng för dig fina Mamma 2
2022-04-09

  Feliaxel VIP
Vackert
2022-04-06

  Eva Helene VIP
Så vackert och berörande, därtill hoppfullt. Att hitta ljuset i mörkret med hjälp av koltrasten blev förlösningen. Mycket fint detta.
2022-04-05

  Monica Lindgren
Så fint! Ja, koltrastens sång är vidunderlig!
2022-04-05

  M.Eta
Fin text, finns ingen mer fågel än koltrasten som kan sjunga så fin vårsång
Den värmer själen! Kram





2022-04-05

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Stark och berörande text! Koltrasten kom till dig och tröstade dig. Sista vers är mycket vacker!
2022-04-04

  Kajan VIP
Én vändpunkt kan komma på de mest överraskande sätt, det gäller att ta till vara på tecknen.
2022-04-04

  Susen VIP
Fina formuleringar i dina rader där saknaden är ett fint minne
2022-04-04

    ADI Nehlin
Så fint och berörande.
2022-04-04

    Emmeline
När själen krampar och blicken har stelnat kan fågelsång i all sin enkelhet komma med färg och värme och krama livet åter. Smärtan rinner över men lämnar kroppen för en stund.
2022-04-04

  Anya VIP
Så fint du förmedlar när svart sorg går över i saknadens skål. Snyggt!
2022-04-04

  Öknens Ros VIP
Underbara ord om en älskad och saknad!
2022-04-04

  Olof Lagerhorn VIP
Innerliga och vackra ord om
en älskad människa.
2022-04-04

  Sparvögat VIP
Så fint att kunna fånga ljuset efter en lång vandring i mörkret…
2022-04-04

  Maria Sundelin VIP
Vackert
Kramar
2022-04-04

  stormengudrun VIP
Men du- så vacker <3 Stor kram!
2022-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP