Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bemärkelsedag


PAPPAPERSPEKTIVET

Femti fyller du, min son.
Det känns knappast troligt!
Om man ser det utifrån,
syns det kanske soligt,
men ur pappans perspektiv
med sitt länge levda liv
blir det mindre roligt.

Skönt ändå att du nått upp
ända upp till femti!
Stolt jag är som tornets tupp,
(detta sagt med skämt i)
Fram till femti är en pärs,
därav denna vilsna vers
men med klang och klämt i.

Leva livet gör du själv,
utan mor och fader.
Själv du styr på livets älv
med dess eskapader.
Men när dina söner når
upp till femti levnadsår,
får du också spader!

Men, min son, var glad och nöjd
att du hit har hunnit!
Femti år är livets höjd
på den väg du vunnit.
Femti fler jag önskar dig!
Dem du fyller utan mig,
som då hädan svunnit.

Efter femti fattar man
mycket mer av livet,
att man inte allting kan
eller ta för givet.
Tacksam var för att du är
en av alla oss som bär
pappaperspektivet!


















Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-19 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP