Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önskar att jag kunde trolla

 

 

Önskar att jag kunde trolla
med ett spö i mina händer
för att sprida ljus och värme
i mörka och kalla länder

vill skapa en bättre värld
där alla kan sova i lugn och ro
vakna på morgnarna och tänka
här vill jag leva och bo

önskar att jag kunde trolla
på alla förgörande krig få slut
och för mänskliga rättigheter
kunna skjuta fredens salut




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2022-04-06 10:30



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Superfint! Om vi kunde lyfta denna önskan över hela världen-släppa ner den som små ljuspilar som skjuter in sig på det mörka...
2022-04-10

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ja verkligen! Du sätter ord på den önskan om fred som vi alla ber. Bra rim och rytm i din fina dikt!
2022-04-08

  Anya VIP
Jaa tänk om man kunde trolla. Så fint du får till det med rytm och rim.
2022-04-07

  Feliaxel VIP
Fin önskan för fred och frihet
En rättighet som alla har
2022-04-07

  Ninananonia VIP
Jag önskar att jag också kunde trolla så... fina ord... gillas
2022-04-07

  Blomma-Stjärna VIP
du ger sköna ord för mångas önskningar i en värld så full av våld och lögn!
2022-04-06

  Eva Helene VIP
Så fint skrivet i bunden form! Angeläget att försöka hitta och frambära godhet i en mörk tid, precis som du gör här.
2022-04-06

  M.Eta
en önskan många har idag
en orolig värld just nu
en oro för framtiden gnager imagtrakten
2022-04-06

  Kungskobran VIP
I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut, jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut…..,,
2022-04-06

  Öknens Ros VIP
En from och innerlig önskan om en värld utan krig.
2022-04-06

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt som det är lätt att hålla med om. Vi kommer aldrig ifrån att det finns spänningar, avundsjuka och ibland berättigad ilska. Men med en levande demokrati så ska det inte kunna ta sig uttryck i angreppskrig och förtryck.
2022-04-06

  Olof Lagerhorn VIP
En dikt som i sig självt är något av
ett trollspö som öppnar upp en
horisont av hopp om en mer
human värld.
2022-04-06

  Maria Sundelin VIP
En väldigt bra önskan just nu
Kramar
2022-04-06

  Cikoria Blå VIP
En fint rimmad dikt vars budskap jag håller med om av hela mitt hjärta.
2022-04-06

  WyS VIP
Vackra tankar.
Vi lever i en dualistisk värld där motsatserna
ska lära oss om vilken väg vi ska gå.
Ibland kan det som tycks gott bli ont och tvärtom beroende om balans inte finns!
Säga ja men viktigt med också ett nej för att inte bli konsumerad!
2022-04-06

  Sparvögat VIP
Så fina, varma tankar du skänker, ja tänk om vi kunde få fred i världen…
Underbara ord!
2022-04-06

  Kajan VIP
En fint formulerad önskan som delas av många, även av mig.
2022-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP