Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigets ansikte

 

 

jag önskar att allt var en dröm

att krig och split ej fanns

nu tycks allt som värsta mardröm

på gator rullar tanks

 

som ett eko från förr

scenariot spelas upp igen

öppnats har våldets dörr

på gator marscherar krigets män

 

städer i ruiner och aska

människors liv som släckts

som tjuv om natten de överraska

de hade inte alls väckts

 

krigets grymma ansikte

skrämmer mången individ

det har ett förvridet anlete

söker alltid efter strid

 

jag önskar att hoppet aldrig dör

att inte ge upp för ondskans raseri

hämnden till den det vederbör

att kämpa för en sund ideologi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-04-06 15:03



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Förr gick härskarna med sin här och slogs på slagfälten, nu sitter de i säkerhet någonstans och vågar sig inte ut själva för att kriga. Går dock tydligen bra att beordra andra att göra det.
2022-04-11

  BenGust VIP
Det är smartast att bygga upp
inte riva ner.
2022-04-07

    Lena Staaf VIP
Folken vill fred men makthavarna tar till krig för att nå sina mål. Fin dikt med en önskan om slut på krigets vidrigheter.
2022-04-07

  Sparvögat VIP
En fin önskan och ett vackert hopp vilar här och väcker mina tankar…
2022-04-06

  Kungskobran VIP
Varför skall man kriga
när man kan älska
2022-04-06

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2022-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP