Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet

 

 

säg, vad är verklig frihet

om inte en möjlighet

att fritt tänka och tala

inte bara en papperssvala

 

men med omdöme välja orden

inte tala de obskyra på jorden

det finns andra ord att använda

även om det ibland kan hända

 

störst frihet känner man i naturen

i skog där bland träden och djuren

den vidunderligt friska luften andas

och se morgonen randas

 

icke kärleken den ljuva att förglömma

många om den vackraste drömma

i kärlek befria alla känslor som spira

ja, den vill vi alla högtidligt fira

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-04-13 11:18



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Du gamla du fria du fjällhöga nord"...det ska ingen krigisk tölp försöka ändra på.
2022-04-22

  KamomillKillen VIP
Mycket fin text.
Dags för våren att ta plats, o kärleken spridas
2022-04-18

  BenGust VIP
Frihet är grunden
till allt genomtänkt
och uppbyggligt
utifrån de mångas perspektiv.
2022-04-14

  ULJO
Gillar temat i denna text.
2022-04-14

  Cikoria Blå VIP
Fin text, med bra rim.
2022-04-13

  Sparvögat VIP
Vackra ord om friheten man finner i naturens värld och i kärlekens famn…

2022-04-13

  Susen VIP
Vacker och kärleksfull hyllning till naturen
2022-04-13

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till naturen, kärleken och livet.
2022-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP