Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till våren och livet

 

 

 

Naturen klär sig i vårens skrud

blommor och blad, ögonfröjd

solen värmer vinterkall hud

strosar om kring, glad och nöjd

 

Fågelkvitter i buskar och snår

efterlängtad musik, öronfröjd

fjärilar och humlor flyger förbi

njuter av våren, glad och nöjd

 

Ännu en vår är mig given

tittar upp mot himmelens höjd

den är molnfri och vacket blå

tacksam för livet, glad och nöjd

 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-04-13 10:40



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En härlig hyllning till våren! Att vara tacksam för livet är en skatt! Fin rim och rytm!
2022-04-20

  Peter G VIP
Våren är fantastisk, bästa tiden på året och jag tror att man uppskattar den mer för varje år som går!

Du beskriven våren och glädjen den ger väldigt fint i din dikt!
2022-04-18

  Eva Helene VIP
Sprudlande dikt och i tacksamhet skrivet, så fint!
2022-04-17

  Anya VIP
Den där tacksamheten är sannerligen underskattad. Så viktig!!! Din dikt pekar på dess viktiga beståndsdel för att må bra. Tack för att du påminner.
2022-04-16

  Niliboy
Ja, glädjen av att leva fyller var dag!
2022-04-16

  Kajan VIP
En stunds tacksamhet i välskräddad ordskrud.
2022-04-13

  Olof Lagerhorn VIP
En bonad av bilder som tillsammans
öppnar upp en härlig scen av vår.
2022-04-13

  Blomma-Stjärna VIP
"Ännu en vår är mig given"; Ja, så underbart att med alla sinnen möta vårens återkomst - "tacksam för livet, glad och nöjd"
2022-04-13

  Feliaxel VIP
Fantastisk hyllning till den fantastiska våren
2022-04-13

  Sparvögat VIP
En underbar hyllning till våren finner jag i dina vackra strofer…

2022-04-13

  Susen VIP
Blir glad av din dikt. En våg av vårkänslor sveper genom kroppen. Underbart skildrat
2022-04-13

  Feminaz
Så fin att man får lust att sjunga dessa diktstrofer om våren!
2022-04-13

    Lena Staaf VIP
Härlig vårdikt! Fantastiskt att få uppleva ännu en vår.
2022-04-13

  Maria Sundelin VIP
Härliga rader
Här har inte våren kommit än
Kramar
2022-04-13

  Lottie Ålhed VIP
Skönt att kunna fokusera på sol och vår Härlig känsla i din dikt.
2022-04-13

  Öknens Ros VIP
En ny vår att uppleva
då är det skönt att leva
2022-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP