Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt för fred


min duva är

min duva är
sjungandets, målandets
dansandets fågel
den som tar ton
fyllt av fantasins toner i innandömets rike
små tystade röster
viskar, talar där
förskjuter du den fågeln
skadeskjuts freden
olivträdets kvist
flyger i vinden
virvlar bort
utan budbärande vingar
saknas röst
saknas tröst
för de tusende sargade själar
o sök dem långt ut i flyende fält
sörj för fredens fågel
vidga hennes rymder
flygfärdens strömmar för alla dessa små
bekymmerslösa
blå




Fri vers av Anna-Karin Aspersand
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-13 16:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna-Karin Aspersand