Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur: Vid regnbågens färger


Vid regnbågens färger

***


’kletar klumpen
jordfärg mot skiva driva
fingrarna marken smetar
kladd kring knogar, kupad båge
fyller i med råge, med råge
in i ugnen tusen grader
härdar lera, härdar fingrar till kruka
krukan
att fylla av liv, av dust
sprittande lust’


***


’där orden inte räcker till
talar vi
pensel mot färgdräkt
ur gördeln
dimmorna stiger
av pusten
skingras
pensel drar vid pensel
blinkar
tårar på fat
slingor av iris blir mat
träder bortom orden
blir vill
blir till’


***


’flätar
flätar gördeln
inslag i vävens varp
trasa invid trasa, tråd invid tråd
räcker att sträcka halsen fram
se över tilja, vid tilja
beträda lagda golv
tassa
då inslag når råd
utslag av tyst
av sirligt glam’




Fri vers (Fri form) av Anna-Karin Aspersand
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-08 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna-Karin Aspersand