Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Urtid, nu, framtid hör ihop. Lek och djupt allvar rymmer ofrånkomliga förbindelser.


ur: Life is a ride

’små droppar slickar ansiktet
dis
en fuktig trasa
torkande blombänken
i tusentals år
över ingrodd jord
i skarvar
fåror hos urberget
bevarande de minsta
av frön

utsirade rännilar
sedan solklara dagar
tunga
isande tryck
manglar
smältvatten stryker slätt
gråtunga fåror
överbord
stryker
borrar virvlande
tyngda
krumma krön’



***



’lekfull vältrar
iskall
urberget
sprungen
avgrundsdjup

blänket
vätan
leken
den tongivande
floran i färg
tusentals embryon
spaden
i massakerande verkan
utan uppgivenhet
utan släpphänt överskådlighet
utan ände
ett närvarande nu’




Fri vers (Fri form) av Anna-Karin Aspersand
Läst 88 gånger
Publicerad 2023-10-08 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna-Karin Aspersand