Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonvandring

Jag ligger instoppad
som ett bokmärke
mellan natt och dag
På sidan Morgon väcks
De sovande till liv och ännu en dag
närmar sig försiktigt
Skuggorna drar sig tillbaka
Som mätta hyenor
Matbordet dricker av det ljus
som faller in genom
Fönstret
Språket är det första som kommer till mig
Sedan medvetandet, kroppen
Möblerna ansiktslösa
Utmed väggarna
Påskliljorna står där händerna
vilat
Husen på andra sidan gatan
har släppt från himlen
Allt är som det ska
Men ändå inte
En tvekan har uppstått inom mig
Den fanns inte igår
Jag låter morgonljuset vandra
Över allt det
Som ännu är jag




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 78 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-15 06:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström