Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


https://rismyrliden.se/att-gora/teater/


Att gräva där man står

 

Lik Bolidens gruvby
ser vår mo gett vika
garagen sjunkit i dy
från ytan ses avvika

början på ett slukhål
efter milsvid gruvort
ett eko med dröjsmål
i genljud tydligtgjort 

ska nu bli ett födgeni
inmuta denna skreva
av dess sköra geologi
om kultur kunna leva

borde montera kuliss
lite bladguld hiva ner
infogar pjäs i idéskiss
teatern Guldfeber ger

 




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-04-29 08:09



Bookmark and Share


  Niliboy
Jag är född i malmberget å det är nu ett gigantiskt slukhål. Nej till gallokgruvan!
2022-04-30

  Niliboy

2022-04-30

    Sefarge VIP
Symboliskt skrivelse
Som drar åt olika håll
Slukhål ej bra!
Men skattkista
Från berget vill
Gärna utom
-socknes
Plocka åt
Sig. Hoppas
Befolkningen
Som "äger"
Fyndigheter
Verkligen
Får rejält
Tillbaka
Och ej
Bara blir
Utnyttjade
Några rejäla
% på vinst
Borde ju alltid
Tillfalla dem
(kommunen?)
I rättvisans
Namn?
;)

2022-04-29

  Öknens Ros VIP
Ett slukhål som heter duga. Fyndig sista vers.
2022-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP