Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÖD GUD?

Att Gud är död bekänner nu de flesta
i sekulariseringarnas tid.
Gud kommer inte längre många vid.
En gud som dött kan knappast någon fresta.

Gud blir nu blott ett föremål att festa
och fira någon gång för minnets frid,
en tröst i livets trista kamp och strid,
en tradition - på låtsas för det mesta.

Att Jesus dog en fredag som vår nästa,
som både "Gud" och mänsklig individ,
är ju en tankemässigt svår hybrid.

Men "Gud" var här en stund, blott för att gästa
oss stapplare som ständigt är på glid.
Stått upp har "Gud", solid. Det går att testa!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-15 13:56



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Med anledning av påsken läste jag igenom Markusevangeliet (råkade bli just det!) och blev gripen. "Gånge denna kalk ifrån mig", men den gick inte ifrån honom, han var tvungen att lida igenom.
2022-04-18

  Emanuel Sigridsson VIP
Din text får mig att tänka på filmmakaren Ingmar Bergmans tankar runt passionsdramat. Det riktigt märkliga är att efter dessa dramatiska dagar trädde lärjungarna fram och startade en förändring av världen.

Så hur det än var så kan inte det förnekas.
2022-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP