Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

WEEKEND

Fredagen är veckans sista,
liksom livets långfredag.
Särskilt en ibland de trista
bär jag i mitt hjärta, jag,
fredagen då Jesus dog,
dagen döden hånfullt log.

Lördagen är vilotiden,
sabbaten för kropp och själ,
efter plågan ron och friden,
som var människa gör väl
liksom den vid Jesu grav,
dagen döden gav sig av.

Söndagen är veckans första,
livets urverks högtidsstund,
uppståndelsens dag, den största
i vår levnads cirkelrund.
Jesus lever! Solen log
söndagen, då döden dog.






















Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2022-04-16 15:38



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Dina dikter påminner mig om Hjalmar Gullbergs!
2022-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP