Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden

Tiden är tänjbar
Den gemensamma tiden
Vi möts på en gata
som vikts flera gånger
Vi möts under några sekunder
Under världsklockan
Våra läppar som streck eller
visare
I drömmen kysser jag dig
För att komma närmre mig själv
Tänjer ut jaget
Viker mörkret flera gånger
Rätar ut, får frid
Rätar ut, ger tid
Tar emot det gemensamma
I att mötas
Men ändå drivas isär
Jag är världsklockan
Men också den lilla människan
Mina drömmar handlar
Lika mycket om dig
Vi blev aldrig färdiga
Eller så minns jag fel
När främlingar möts
ger dom ifrån sig sina namn
Gud tar emot mig med plakat
Min resa byttes ut
Förväxlades
Vad vet tiden om det
Ingenting, ingen är jag i tiden
I mina drömmar
stavelser, bindestreck




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-18 08:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En vårkväll DÄR...
2022-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström