Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lackviolen

Se, där gamla mänskor bor
prova
gå i deras skor
och när nya
kommer in
små rockader här och där
resultatet: en win-win
ja i alla fall sånär
som på ett smågnabb ja
men hjulet, det går runt
även om man inte är så
snabb
när man fyller fyrsiffrigt

fyra björkar blev tre
och när något rostar
kommer Roy och bekostar
eller så gör han inte det

du kan vara tusen
eller tjugoen
det är vilket som
här kan du få en
ofrivillig vän
ja vad spelar det för roll vad folk vill
för här står tiden oftast ganska still
och precis som förut
flockas kajorna på kvällen
och i den lilla rondellen
kutar stressad strandskata
omkring i sommarsolen

det är det här
som är
kvarteret
Lackviolen.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-18 20:04



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Särskilt sista strofen är bra. Verkar vara ett mysigt kvarter, Lackviolen!
2022-04-19

    ej medlem längre
Kvarteret Lackviolen. Mmm. Inte dumt. Alls.
2022-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP