Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lillknodd-Evangeliet

Ett halvt år ung
och smart som få
klok som ett lexikon
och tung
som en liten påse solrosfrön
solskensbusfrön

pratig
gillar att snacka
och det är bara Knodd in Chief
som förstår vad som sägs

men det som sägs är det klokaste
som sagts i något sammanhang
någonsin:

skratt

gurgel

hick

om du lyssnar andaktsfullt
på de gurglande ljuden
en lång stund
så förstår du till slut
vad som är hönan och ägget

nu är det strax dags för sovstund
så nu får du skynda dig på
om du vill ställa alla dina
relevanta frågeställningar
till det pratiga, genialiska
knytet

korkade vuxna, hitta inte på djävulskap
godnatt
och en söt liten rap

tänk att jag är släkt
med ett knippe kärlek i sparkdräkt
– en sådan ära –

ja du lilla degen

en glad liten deg
att kämpa för

som söker sakers
rötter och mening
till månen och tillbaka
som knoddialiskt
gillar att testa och smaka
vända och skaka

med lite stänkande
och magiskt tänkande
på en fantasibuffé
så ordnar allt sig snart
ja det ska du nog se

hick.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-18 20:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint skrivet! <3
2022-09-17

  KamomillKillen VIP
Det gäller i ha barnasinnet kvar
Tack för inspirerande skriven text

2022-04-20

  stormengudrun VIP
Knodd in Chief - är det du eller barnet? Så ömsint skrivet, så fint <3
2022-04-20

  Monica Lindgren
Låter som en ömsint beskrivning av ett barnbarn! Det lilla barnet, ett mirakel!
2022-04-19

    ej medlem längre
Jag supportar Lill- knodden.
2022-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP