Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet

 

 

all den kärlek livet rymmer

av den vi aldrig kan få nog

livets ofrånkomliga bekymmer

vi trälar på med vårt knog

 

kärlek är som livets klister

fogar samman de tu

Eros med sina lister

härliga känslor är det ju

 

vissa ej på kärlek tror

blivit svikna av annan

går i trötta skor

de tar sig för pannan

 

bah! finns ej nån kärlek

sånt barnsligt trams!

allt är bara en fånig lek

folk kan aldrig hålla sams

 

desillusionerade de är

gett upp hoppet om kärleken

tycker det mest är besvär

de tror mer på väderleken 

 

utan kärlek finns ej mycket kvar

våld och svek då tillfället passar på

kärleken står där naken och bar

låt ej det mörka i livet bestå

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-04-20 09:17



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Klister - nåt man försöker laga trasiga saker med som t.e.x en bruten kärlek, i ett parförhållande torde man då använda 2-komponents-lim av god kvalitet ;-)
2022-04-22

  Kungskobran VIP
En desillusionerad man
gör vad kan kan
för att finna kärleken
och tro på den igen
2022-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om den sanna kärleken.
2022-04-20

  Sparvögat VIP
”Kärleken är livets klister”, fina ord från din penna…

2022-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP